hee-99

Alla inlägg under maj 2012

Av Henrika Karjalainen - 17 maj 2012 09:07

Hej

idag är det inte så fint väder dom har låvat ösregn och inte soligt alls. Hoppas det i morgon äe varmt och soligt och att det inte regnar för jag och min klass skall fara till Borgbacken. Borgbacken är en nöjespark i Finland. Boribakcen är som Liseberg ni kan gå och kolla in Borgbackens hemsida http://www.linnanmaki.fi/se/ . Idag skall jag kl. 11 ( i finlands tid)

fara till min kompis. Men nu skall jag fara och fixa mina naglar. Jag tar en blid om dom sen när dom är färdiga. Hej då tills dess.

Av Henrika Karjalainen - 16 maj 2012 14:21

Hej ursäkta att jag inte har skrivit på några dagar men vi har jätte mycker prov nu här på sista veckorna och jag måste öva till dom. Så om jag inte skriver på några dagar så då skall vi ha prov dom närmaste 2-3 dagarna. Nästa prov är den 24.5 så då kanske dom 1-2 dagarna före provet skriver jag inte för jag måste öva. Men skall jag berätta om alla dom dagarna jag inte har skrivit om.

Måndagen den 14.5.2012

Idag har det varit rolig dag vi har varit med skolan till Heureka, om du inte vet vad heureka är så kan du gå och kolla
på doms hemsida http://www.heureka.fi/portal/ruotsi/ . Vi had jätte roligt dit jag köpte en ring som byter ferg   beroende på kroppens temperaturen och en viss ferg betyder någonting som t.ex blå= normal svart=stressad violett=lungn. Man kunde också laga en egen mynt med att man tog en bild på sig själv från sidan och sen om man tyckte att den for bra så accsepterade man den och sen kom den ut från en maskin och så hade man en egen mynt med sin egen bild på. Efter att vi kom från Heureka skulle jag fara på Piano timme.   Efter piano timmen kom jag hem och började öva på Religions provet eller hur man det nu skriver.

Tisdagen den 15.5.2012

Idag har jag nästan bara övat på Religions provet, jag tycker att det är så onödigt med religion. Jag har bara typ Öva Öva och öva, och sen håller på att somna när det är så tråkigt, samma är det med Historia   Okej jag öva ju inte hela dagen i sträck utan jag hade ju pauser och jag måste leka med min lilla syster. Ja, men de hände faktist inte något extra igår.

Onsdagen den 16.5.2012

Idag var det en lång skoldag. Vi började kl.9 och slutade kl.15 Två sista timmarna hade vi gymppa (gymnastik) och det är inte min favorit ämne och åtminståne inte då vi är på ett öppet ställe och solen lyser och det finns inte ett ända moln på himlen, så gissa hur varmt man har och sen ännu så är man på en sand-plan och så dammar det ännu så I HATE IT. Idag hade vi också Religions prov nå det gick helt ok jag svarade ändå på alla frågor men jag är ganska säker att ett svar for åt r*****n. När jag kom hem så åt jag och kom och skriva i bloggen jag tror att jag kommer att vara med mina kompisar idag för imoron är det ledigt hit i Finland jag vet inte om det är ledigt i Sverige också jag tror åtminståne det? Ni kan kommentera om det ni som bor i Sverige. Ja, men jag tror inte att jag skriver mera idag men det kan hända om jag inte har annat att göra idag på kvällen så HEJ DÅ TILLS DESS. I så fall skriver jag imoron.

Här kommer lite bilder från mina inköper från heureka+mitt eget mynt.

 



 

Av Henrika Karjalainen - 13 maj 2012 18:33


Hej igen imorgon är det skola igen men vi har som tur inte än "riktig" skoldag för vi far till Heureka. Vi startar typ kl.9 och kommer hem kl.15 vi hamnar vara en timme mera i skolan hoppas vi får nån annan dag sluta tidigare... Idag har jag varit  hos min kompis och vi har gjort en radio... Alltså inte en såndär riktig, som man hör på,  utan vi har bandat inn den på min kompis dator och sen har vi pratat allt möiligt dit... Sen har vi varit ute igen och fotografera saker. Här kommer några bilder.

  här spelar min kompis

  gitarr.

  <-------



Här till höger är jag

---------->











 





Här till vänster

är min kompis.

<-----------

 



Till höger finns en bild på mig ----->

















Här nedanför sitter min kompis katt, Dalma, i taket




Till höger är det jag och mina två kompisar --------->

                                                  
              

Ursäkta men det fungera inte att få denna bild      

bredvid den bilden på katten Dalma. :(


Hej då ha det så bra.......   

MVH: hee-99

Av Henrika Karjalainen - 13 maj 2012 10:00

Hej idag hamnade jag vakna tidigt för att hinna laga morgon mål till mamma fören hon vaknar fast jag gjorde nog inte det, utan de var någon som kom och väcka mig idag på morgonen jag kommer inte riktigt ihåg vem det var för jag sovde halft när jag gick ner för trapporna. Så jag hann inte laga morgon mål till mamma utan det var min styvfar som gjorde det... Efter det så gick vi och väcka mamma och sen gav vi presenterna vi hade lagat eller köpt. Efter det har jag inte riktigt gjort något annat. Men idag är det ju söndag så jag skall laga hit veckans recept och se har jag hittat på att man kan laga veckans musik också, här kommer dom. OBS! det här är ju min årsikt om saken så ni kan ju kommenter om det sen också och sen kan i skicka till mig om ni har hittat någon ny sång.


Veckans musik:


Veckans recept:

ngredienser

4 port

2 dl Arla® vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad

Bränd mandel:
1/2 dl mandel
3/4 dl socker
1 tsk strimlat apelsinskal

Gör så här

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Bränd mandel:
Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen

Ha det så bar HEJ DÅ!!!!
Av Henrika Karjalainen - 12 maj 2012 18:12

Hej i dag har det varit hos oss mycket människor, det har varit min lilla systers kalas. Jag vaknar typ klockan 10:30 när min lille bror kommer och Säger att min mamma behöver hjälp med att baka men det behövde hon inte på riktigt så gissa hur störande det var. Sedan far jag till stan och "mini shoppa" jag köpte ett par byxor till min dans för vi behöver ett par speciella byxor så jag måste gå och köpa såna idag. Sedan var jag och äta sushi, i tiger sushi idag. sedan var jag och köpa en bakelse till mamma för i morgon är det morsdag sedan köpte vi också morgon måls saker som vi behöver tills imoron för vi skall laga till mamma mosgon mål. Efter set kom vi hem och våra gäster kom. Typ där vi kl.16:35 for jag till min kompis och vi spelade ett spel men jag visste ingenting så vi slutade det sen sedan tittade vi på telefoner som vi kanss skall köpa. Sen klockan sju kom jag hem (klockan 18 i sverige) och sen började jag skriva i bloggen men nu måste jag fara så hejdå... Skriver kanse i dag ännu.

Av Henrika Karjalainen - 11 maj 2012 18:04

Hej nu har jag kommit från min kompis och jag har ingentng att göra. Jag fick här en fråga av en person kallad Rosa-Lina så hon frågade om jag skulle kunna göra veckans Recept eller god-sak och det skall jag göra varje Söndag skriver jag en recept jag tycker är rolig och bra och sedan kan ni kommentera om den var bra eller inte så bra, hoppas ni tycker om iden Tach Rosa-Lina ännu en gång av ett bra tips. Jaa men nu tror jag att jag skall fara och se på TV och äta godis efter att mamma har kommit hem från butiken hon skulle gå och köpa godis och chips.

Ha det så bra HEJ DÅ :)

Av Henrika Karjalainen - 11 maj 2012 15:21

Hej jag skriver nu här med min kompis fast hon nog bara tittar på tv. Jag skulle ännu berätta om lite från idag ännu, vi hade den där Biologi och geografi förhöret, jag visste inte om det att man skulle läsa på texten i boken utan bara kartkunskar så sen for inte så bra. Men jag var inte den ända som bara hade läst kartkunskap. Annars hade jag också dålig dag idag i skolan. Sen hade vi ännu staffetkarnevalsklubben och vi sprang 200-400 meter okej jag tog en liten risk när jag sprang den för jag har ju haft ont i nacken så jaa... Men nu kom min lilla systen och sa till mig att hon vill höra på blinka lilla stjärna så jag måste låta henne komma på Ipaden nu. Så hej dååååååååå......

Av Henrika Karjalainen - 11 maj 2012 13:38

Sorry ja skrev inte igår för vår dator hade problem så den ville inte gå på och sånt...Igår va jag på dansen med min kompis vi dansar Nyky-Jazz jag vet inte om den har något annat namn i sverige men i Finland heter den så. Ja, så övade jag på ett Biologi oc geografi prov eller föhör hur man nu det säger och tittade på TV. Idag har jag varit i skolan och i stafettklubben. Jag vet inte vad jag skall göra ännu idag senare för det är ju FREDAG jag tror att jag kommer att vara med min kompis och vi skall troligen spela The Sims 3 eller sminka varandra I DON`T KNOW. Ja just det här kommer en bild på vem som jag träffade på vägen hem från skolan...

 

EN SNIGEL....(huijjj)

Jag HATAR sniglar

så gissa hur jag skrek 

när jag så den...


Här på högra sidan är en bild på

hurdana naglar jag har just nu...







   HEJ DÅ SKRIVER KANSKE IDAG ÄNNU

Presentation


Hej
Jag är en 14-årig tjej från Finland, som går andra året i högstadiet. På dagarna brukar jag vara med kompisar, shoppa m.m.Och jag är ett stort fan av JUSTIN BIEBER
Denna blogg startades i April 2012,här skriver jag om min vardag

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av dom här länderna skulle du villa besöka
 Canada
 USA
 Frankrike
 Thailand
 Australien
 Finland ( ofc )

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Min gästbok

free counters

Ovido - Quiz & Flashcards