hee-99

Alla inlägg under maj 2012

Av Henrika Karjalainen - 23 maj 2012 15:55

Hej idag har jag varit i Skolan det har varit nästan bara vanliga timmar men sista timmen for åk 3-6 och höra på en person som är rullstolsbunden som pratade om hurdant det är att vara rullstolsbunden. Efter det fick vi sluta, vi slutade en timmer tidigare idag som tur för jag skulle inte ha årkat vara i skolan en timme till. Sen när jag kom hem så märkte jag att jag hade glömt min fysik och kemi boken till skolan så jag hamnade fara och söka den så hissa hur arg jag belv då. Men som tur så har jag "bara" en kilometer till skolan. Snart skall ja fara på min lilla systers vår fest på daghemmet så nu måste jag gå och öva på Fysik och Kemi provet som vi har imoron. Hej då jag är inte säker om jag skriver mera idag de beror på om jag kan tillräkligt till provet. PS: Jag kunde inte sätta bildet på den här inlägget för jag är skrev på ipaden och jag har inte lärt mig ännu hur man sätter bildet på bloggen med ipaden, jag skall försöka lära mig den här veckan det så jag kan sätta bilder hit sen om jag är med ipaden, hej dåååå ännu en gång.

Av Henrika Karjalainen - 22 maj 2012 18:19

Hej igen det är 26 grader ute och man nästan koks ute i 26 grader när man inte har blivit van efter vinter.

Idag har jag varit och köpa nya bikinis till mig, sen har jag varit med min kompis. Och nu sitter jag vid datorn och skriver och har kok hett, hit inne är det också jätte varmt 24 grader. Här kommer en bild på mina nya bikinis. HEJ DÅ, ha det så bra :)  

Av Henrika Karjalainen - 22 maj 2012 13:28

Hej jag skrev inte igår för att min kompis var hos oss och jag var till butiken.

Men idag har jag tid, för jag skall först vara med en kompis efter att hon har varit till butiken.

Idag har jag varit från kl.9-13:30 och idrotts tävlingar. Jag var med i 60m, 600m och en stafett. Det gick inte så bra i

600m för nästan i början så blev min mun hel torr och sern i slutet blev halsen så det var svårt att andas på en liten stund. I 60m så gick det lite bättre i mitt "heat" så blev jag 4:e eller 5:e jag hann inte se för jag sprang ba helt funlt frammåt. Sen i stafettet vet jag inte vad vår lag blev. Så jag är just nu ganska trött i benen. Annors är den här veckan bara sport nästan igår hade vi en extra gymppa timme idag hade vi skolidrotts tävlingar imorgon har vi två timmar gymppa efter varandra på torsdagen har jag Stafettkarnevals övning 2h-3h tror jag det var och på fredagen har jag stafettkarnevalen och på lördagen om vi slipper till final så har jag också sport och på söndagen har vi dans show och vi har generalrepetition kl.11-12.15 och shown är kl.16 så sån vecka framför mig.   Men nu skall jag fara och äta så hej då skriver imoron om inte ännu idag.  Här kommer en bild på mig idag.  

Av Henrika Karjalainen - 20 maj 2012 19:57

Hej igen jag tänkte glömma bort att idag är det ju Söndag och jag skall laga

veckans recept och musik. HÄr kommer dom. Kommentera gärna.

Veckans Recept:


Blåbärspannacotta

Ingredienser:

4-6 portioner


4 gelatinblad

200g blåbär

2 msk rårörsocker

1 vaniljstång

6 dl mild naturell yoghurt

1-2 msk flytande honung


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa blåbären till en puré i en skål tillsammans med sockret, med hjälp av en stavmixer. Skåra vaniljstången och skrapa ur dess frön och blanda med blåbären, och blanda sedan i hälften av yoghurten. Krama ur gelatinbladen och lägg i en kastrull med 2 msk av blötläggningsvattnet. Värm sedan gelatinbladen försiktigt tills de smälter, och var noga med att röra om. Häll med en tunn stråle ner gelatinet i pannacottan och rör under tiden. Blanda sedan i den resterande yoghurten och rör till en jämn smet, och smaka till sist av med honung.  

Häll pannacottan i 4-6 stycken portionsformar och låt stå i kylen i minst 2 timmar, eller tills servering. Garnera gärna med färska bär.  


Veckans musik:

HEJ DÅÅÅÅÅÅÅÅ

Av Henrika Karjalainen - 20 maj 2012 18:57

Som ni säkert redan vet så var Finland i bronsmatchen med tjeckien, men Finland förlora mot dem 3-2.

Så Finland på nöja sig med fjärde plats. Nå men huvudsaken var att inte finland blev sist  . Men det gör ingenting till

mig att Finland förlora för jag har slått vad om med en person 20 euro (200 kr) att finland inte vinner det här året VM i ishockey, så nu är jag 20 euro rikare. Jaa, men idag kom jag hem från pappa kl. 15:30, alltså då for bussen. I bussen var det hel jätte varmt, nå int undrapå om ute också var nästan 30 i solen och 25 på normala platser. Sen var vi framme kl.16:30 sen for vi till butiken. Efter det for vi hem och hos oss väntade då min Mormor och Morfar dom hade hämtat min lilla systers samdlåda. Sen var jag ute med min lille bror och hans kompisar, inte hade man annat att göra. Jaa, men där var nu kort det som ja ghar gjort idag. Skriver i morgon Hej Då här kommer lite bilder från Fredangen och idag.

Här är jag och min kompis:

  Lollipop,lollipop,lollipop

 

Titta hur grönt allt är jag kommer ännu ihåg när det var 30 cm snö på gården.

 

Flowers,flowers, flowers

 

Nästan hela fram-gården dåftar så gått av dom här blommorna

 

Ps: JAg försöker att i varge inlägg så finns det åtminståne en bild

annars ser det ju helt tråkigt ut.

Av Henrika Karjalainen - 19 maj 2012 13:09

Hej jag skriver om igår nu idag för jag hann inte skriva igår för jag kom hem så sent fån borgbacken eller skall vi säga att jag inte årkade, jag va helt slut... Men det var helt jätte roligt i Borgbacken. Jag var i många maskiner och sen var jag in en ny som jag inte hade varit förut i. Mina favorit maskiner heter "Kirnu" och "Raketti". I Kirnu åker man en gång "upp-och-ner" men i raketti så sitter man på 4 olika sidor och sen så far den en liten bit uppåt (2-3 meter) sen väntar den en stund och om typ 40-60 sekunder så skjuter den upp dig i 60 meter på 2,5 sekunder sen kommer den till baka till mitten och sen far den på nytt liite uppåt och sen kommer den ner. Jag tänkte gå i en maskin som heter "ukko" men jag for inte, jag far sen nästa gång vi far till Borgbacken. Här kommer några videor av dom maskiner jag skrev om.(Texten fortsätter efter videorna)

Den här första är Ukko som jag inte var i.

Här kommer Raketti som jag var i.

Och här ännu Kirnu i den var jag också.

Jag skrek mera än vad dom gjorde i denna film om Kirnu, det vet åtminståne mina kompisar som var med mig i den och i raketti  Jag var nog i andra maskiner än i dom som jag har nu skrivit om men jag orkar inte skriva i vilka alla jag har varit i. Men en skall jag berätta om, jag och tre mina andra kompisar for i en sån plats som man skulle gå i, den hette Kammokuja (om man översätter den så skulle det bli fobi-gränd?) dit skulle man gå och ha 3D glasögon sen va dit någo typer (inte riktiga människor utan helt bara någo oriktiga typer) som sen mittialt hade någo ljud när man går förbi eller kommer just på den plats som den skrämmer på, så genast till först va det en som man blev helt jätte skrämnd av vi bara alla skriker dit till typ allt. Sen va det en labyrint som man måste slippa ut av och sen så finns dit också såna typer som mittialt har kunnon ljud och sen kommer dom fram där så gissa om man blir skrämd. Vi var dit i borgbacken med hela vår klass det har jag säkert sagt också redan men ändå. Nångong klockan 21 förde mamma mig och min lille bror till min pappa. Så nu skriver jag från min pappa. Men nu har jag ingenting att skriva mera om från igår så jag skriver om idag, hit tills. Jag vaknade förs när i grannen som borrade bakom min sovrums vägg typ halv nio tiden, klockan halv åtta i sverige, och jag hade farit och sova kl.23:30 så gissa hur arg jag belv, om inte någon skulle ha varit hemma så skulle jag ha ganska säkert farit och banka på doms dörr och sagt att hallåååå att klockan är halv nio och hit försöker andra ti sova ännu. Ja sen annars har det nu inte hänt något speciellt idag. Så Hej då jag KANSKE skriver idag ännu om jag hinner.

Av Henrika Karjalainen - 17 maj 2012 19:17

Idag på kvällen skall jag ha det riktigt mysigt, jag skall sätta mig framför TV:n

och se på en program som kommer på TV:n idag kl.21 ( Finlands tid,kl.20 sveriges tid).

Sen äter jag godsaker. Ha det så trevlit ni också.

     På bilden ser ni

vilka godsaker jag har i

dag...namm.......

Av Henrika Karjalainen - 17 maj 2012 18:51

hej idag har jag varit hos min kompis och en kompis har varit hos oss. Jag har också fixat mina naglar det kommer i slutet av inlägget en bild av dom. Jag har just nu inte något att göra så jag tänkte komma och skriva på bloggen. Jag väntar så på morgon dagen... Ja men nu har jag ingenting att berätta om så hej då!!!!

  PS: man ser inte så bra på den här bilden hu mina

naglar ser ut för att den är tagen med min telefon

och den har bara 5 Mpix.


Ha det så bra :)

Presentation


Hej
Jag är en 14-årig tjej från Finland, som går andra året i högstadiet. På dagarna brukar jag vara med kompisar, shoppa m.m.Och jag är ett stort fan av JUSTIN BIEBER
Denna blogg startades i April 2012,här skriver jag om min vardag

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av dom här länderna skulle du villa besöka
 Canada
 USA
 Frankrike
 Thailand
 Australien
 Finland ( ofc )

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Min gästbok

free counters

Ovido - Quiz & Flashcards